Amigurumi Tekniği (Oyuncak Yapma Sanatı) ile Yapabileceğiniz Farklı Ürünler (DIY)

Amigurumi, Japonca’da oyuncak yapma sanatı anlamına gelen bir kelimedir. Ami (örülmüş), nuigirimi (doldurulmuş oyuncak) kelimelerinin birleşiminden meydana gelmiştir. Son dönemlerde adını sık sık duyuran bu teknik, oldukça popüler bir el sanatıdır. Siz de yeni bir hobi arayışındaysanız ya da vaktinizi el sanatlarıyla değerlendirmek istiyorsanız Amigurumi tekniğiyle ilgilenebilirsiniz. El emeğinizi harikalara dönüştürmenizi sağlayacak Amigurumi tekniği ile ilgili her şey, yazımızda sizi bekliyor!

Amigurumi yapılırken tığ örgü ve sık iğne tekniği kullanılır. Her tür ip ile amigurumi yapabilirsiniz ama tüylenme yapmayan ipler çok bu teknik için çok daha uygundur. Ayrıca kolay kopmayacak, kalın ipleri tercih ederseniz hazırladığınız oyuncaklar çok daha uzun ömürlü olur. Amigurumi tekniğini öğrenirken Youtube videolarından ya da hobi kitaplarından faydalanabilirsiniz. Örme işiniz bittikten sonra oyuncağın içini elyafla doldurup son dokunuşları yaparak oyuncağı tamamlayabilirsiniz. Amigurumi tekniğini uygularken genel olarak ihtiyacınız olacak ürünler şunlardır:

  1. İnce uçlu tığ
  2. Amigurumi tekniğine uygun ip
  3. İlmek işaretleyici
  4. Oyuncağın şekline göre süsleme için kullanılacak ek malzemeler (Düğme, kumaş parçaları, fermuar, kurdele ve benzeri.)
  5. Oyuncağın içini doldurmak için elyaf


Amigurumi Tekniği ile Yapabileceğiniz Ürünler

1-) Çocuk Oyuncakları

Amigurumi tekniği ile oyuncak yapımı
Amigurumi Tekniği ile Yapabileceğiniz Ürünler

Bu teknik ile en sık yapılan ürünlerin başında tabii ki oyuncaklar gelir. Özellikle küçük çocuklar için amigurumi tekniğiyle yapılmış oyuncaklar oldukça kullanışlıdır. Oyuncakçılardan aldığınız plastik, kısmen zararlı olabilecek ve çocuğunuz için tehlikeli olabilecek oyuncaklar yerine kendi yaptığınız ürünleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca, oyuncağı kendiniz hazırladığınız istediğiniz büyüklükte ve renkte bir oyuncak yapabilirsiniz. Kırılmayan, fırlatıldığında can yakmayan bu oyuncakları hem çocuklarınız hem de sevdiklerinizin çocukları için tercih edebilirsiniz.

2-) Kapı Stoperi

Amigurumi Organik Yıkanabilir Oyuncak Kız ve Erkek Tavşan
Amigurumi Tekniği ve En Güzel Ürünler, Amigurumi Organik Yıkanabilir Oyuncak Tavşan

Amigurumi tekniği ile yaptığınız ürünleri farklı farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Mesela özellikle yaz aylarında, kapılarınızı açık tutmak istediğinizde bir oyuncak size yardımcı olabilir. Amigurumi ile yapabileceğiniz kapı stoperi aynı zamanda güzel görüntüsüyle evinizin havasını da bozmaz. Dilediğiniz renk ve şekilde bir oyuncak hazırlayıp oyuncağın içini kum gibi ağır bir malzemeyle doldurabilirsiniz. Böylece kapının önüne koyduğunuz oyuncak, kapının kapanmasını engeller. Ve kapılarız artık çarpmaz!

3-) Emzik Zinciri

Amigurumi tekniği
Amigurumi Tekniği ile Yapabilecekleriniz, Cuddly Amigurumi Tavşancık Emzik Zinciri

Amigurumi tekniğiyle yapabileceğiniz ürünlerden biri de emzik zinciridir. Emzik kullanmaya devam eden çocuklar için emzik zinciri hayat kurtarıcıdır diyebiliriz. Emziğin yere düşmesini, kaybolmasını, kirlenmesini emzik zinciriyle engelleyebilirsiniz. Bu zinciri de çocuğunuz için kendiniz yapabilirsiniz. Böylece istediğiniz şekilde bir zincir yapmış olursunuz!

4-) Anahtarlık

Ebrulisler Amigurumi Çiçek İşlemeli Kalp Anahtarlık
Amigurumi Tekniği ile Evde Yapabileceğiniz Ürünler, Amigurumi Çiçek İşlemeli Kalp Anahtarlık

Anahtarlıklar da amigurumi tekniği ile yapabileceğiniz ürünlerden biridir. Özellikle çantaya elini attığında anahtarını bulamayanlardansanız, büyük boyutlarda bir model hazırlayabilirsiniz. Böylece anahtarınıza her an kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca, hazırlayacağınız anahtarlığın renklerini ve görüntüsünü de hızlıca bulabileceğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

5-) Kapı Süsü

Amigurumi tekniği
Amigurumi Tekniği ile Kolay Süsler, Kız Bebek Amigurumi Örgülü Kapı Süsü

Ve son olarak amigurumi tekniği ile yapabileceğiniz ürünlere örnek, kapı süslerinden bahsedebiliriz. Kapı süsleri hem evin içinde hem de evin dışında kullanabileceğiniz ürünlerdendir. Amigurumi tekniğiyle farklı tarzlarda kapı süsleri hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz temada ve renkte kapı süslerini hazırlayarak evin içinde ve dış kapıda kullanabilirsiniz.